lördag 17 november 2007

En ljufvlig helg


Vaknade kl 09,30 efter att endast behövt göra Freja lite mat vid 06,30. Hon är verkligen en "sova-på-natten-tjej". Hon brukar slockna runt 22,00 och sedan är hon i drömmarnas land 8 timmar. Har hört att vi kan vara tacksamma över sitiationen men i samma andetag får man höra att "det kan snabbt ändras". Varför säger man alltid så? Verkar vara ett måste att det ska vara jobbigt att ha barn. De ska skrika på natten och genom detta förstöra din nästkommande dag. Barn verkar vara ett onödigt ont i många fall. Något folk verkar blivit påtvingade.

Men för er som tror vi har det onaturligt perfekta barnet kan vi lugnande säga att hon har sina griniga perioder. Mellan kl 10,00 och 12,00 är hon nästan otröstlig. Så även kl 17,30-19,30. Där mellan är det sovstunder, glada skratt, blöjbyten, promenader, matningar med mera.

Så, har vi dämpat den Svenska avundsjukan.

Idag har vi tagit en promenad i över en timme med Jonny, Anna & Lucas. Mysigt och trevligt. Sedan har vi pantat över 300 burkar, handlat och inväntar nu att televisionen ska börja sända lördagens höjdarprogram. Babben & Co ska jag se i alla fall. Och Postkodmiljonären.

Så ska vi grilla kyckling och äta ngn skum, färsk pasta till som Helena hittade på Ica.

Det är en dag i Stannes liv det.

Jag har även framfört en skönt Stefan Sundströms inspirerad version av Idas Sommarvisa för Freja idag. Hon verkade inte uppskatta den.
Ps. Bilden är från när vi var i Thailand 2006. Det var när vi var unga, oförstörda och solbrända. Ds.

1 kommentar:

Jonny sa...

Tja...alla barn har ju en sov, mat, skrik och skit klocka! :-)