måndag 31 maj 2010

Plågoandar!

Israel har under flera åt förtryckt det Palestiska folket. Gaza är ett gigantiskt koncentrationsläger där människor lider fruktansvärt under Israels terror. Nu tog humana människor saken i egna händer. Man ville trotsa blockaden som finns mot Palestina. Man ville få in förnödenheter som mediciner och byggmaterial. Man ville bidra med det man kan, få göra det lilla och sedan kunna kalla sig människa.

På internationellt vatten bordar Israelisk militär och dödar 10-20 människor som vill hjälpa. Från militären har det kommit rapporter om att folket på skeppet utövat våld mot soldaterna som gjorde att massakern bröt lös.

TACKA FAN FÖR DET!
Om det nu är så att besättningen tog till våld, då gjorde de detta mot individer som ville stoppa humanitär hjälp. De ville se till att den livsviktiga lasten kom fram. De ville göra motstånd. Tungt beväpnad, specialutbildad militär från Israel mot hjälparbetare... Jag hade slagits, inte bara för mitt liv, utan också för människorna i Gaza.

Det sägs ofta att Europa inte gjorde tillräckligt mot Nazisterna i 40-talets Tyskland. Ingen sa stopp. Jag håller med! Nazisterna fick hålla på för länge! Det var för tyst! Det var för lite aktioner och protester!

Ship to Gaza var ett fredligt och humant sätt att visa på att något är fel. Man ville hjälpa Palestinierna att leva.

Det kostade deras egna liv.

3 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Bra skrivet!!

Unknown sa...

Mycket bra skrivet!

Mita sa...

Tårar rinner, vad ska man säga!