fredag 7 maj 2010

Är det konstigt att man längtar bort nån gång?



Pastor vill bränna Gardells böcker på bål
En predikant och en pastor tycker att det är dags att säga ifrån. I ett radioprogram uppmanas Vetlandas invånare att ordna ett bokbål på torget och bränna upp Jonas Gardells böcker om Gud och Jesus, skriver Vetlanda-Posten.
Det är inte bara Jonas Gardells böcker "Om Gud" och "Om Jesus" som har rört upp känslor. Även programmet "Åh, Herregud" i Sveriges Television, som behandlar samma ämne, är i brännpunkt.
I Allianskyrkan närradioprogram "Väktare på muren" uppmanade predikanten Holger Nilsson Vetlandas invånare att bränna Gardells båda böcker.
– Det är en markering och det är inget udda. Vi är alldeles för flata i Sverige, säger Holger Nilsson till tidningen.
– Vi vill inte på något sätt förneka Gardell vad han har att säga, men vi förbehåller oss rätten att säga emot, säger Bengt Isaksson, pastor för Metodistkyrkan i Vetlanda.
Enligt de båda är Jonas Gardells åsikter av rent hädiskt slag.

Källa: Aftonbladet, se här.

Ett citat från min sång "Tryggare kan ingen vara"

"Å så kommer vi in i Guds hus. Där skriks det Halleluja i ett lyckorus.
Å så kastar dom sten på en bög. Å säger han är älskad, fast han inte dög."

Kära predikanter. Glöm inte läsa "Heligt blod, Helig Graal".

1 kommentar:

Majsan sa...

.. och där rök rätten att ha en annan åsikt och den åsikten skall brännas på bål.. Jag tänker på medeltidens häxjakt på medicinkunniga kvinnor och de bål man hade på dem samt text som inte prästerna godkände... Tänk att vi ändå inte kommit längre än så... Undrar vart den pastorn kan predika kärlek och att alla är lika inför Gud..