tisdag 16 februari 2010

Klippt och klistrat om att köpa sex...

Det är inte tillåtet att betala för sexuella tjänster i Sverige.

Eller, ja, det är förstås också en gränsfråga. Om jag betalar en kvinna eller man för att suga av mig, så är det ett brott mot sexköpslagen.

Men om jag ställer upp en filmkamera och filmar hela förloppet, och säljer filmen som en DVD, så är det plötsligt tillåtet, eftersom det då skyddas av yttrandfrihetslagstiftningen.

Porrfilmsinspelning är alltså tillåtet. Och jag måste då ställa frågan – på vilket sätt gör en filmkamera i rummet att ett ”hemskt och läskigt brott som förnedrar kvinnor” plötsligt förändras till att inte vara ett brott alls? Dubbelmoral, någon?

5 kommentarer:

EdgeMan sa...

Den lyckliga inkomsttagande horan är nog sällsynt. Filmas - säljs - vem får intäkterna på filmen? Knappast hon som förnedrades både kroppsligt & psykiskt.

Stranne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stranne sa...

Så sant så, även om det finns amerikanska undantag. Hot som helst har vi en sexköpslagstiftning som är helt verkningslös. Tvärt om syftet att skydda tjejerna, har den drivit fram en dold verksamhet där tjejerna inte har någon säkerhet alls. Filmkameran gör det helt enkelt lagligt, oavsett vem som får pengarna.

EdgeMan sa...

Skrämmande!
http://www.sr.se/cgi-bin/norrbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=2809461

Stranne sa...

Ja, och det mest skrämmande är inte att det fortfarande säljs sex utan under vilka okontrollerade former det görs. En annons på nätet och ett telefonsamtal bort, sedan vet man inte hur hon behandlas. Sexköpslagen har gömt undan tjejerna och på så sätt försatt dem i en ännu mer utsatt situation.