onsdag 17 juni 2009

Inspiration!

Man skulle kunna tro att man relativt snart efter ett skivsläpp ligger på latsidan.

Man kan väl säga att just efter inspelningen av "Slånbärssnår" var vi mer eller mindre trötta på att lira. Det tar på krafterna att nöta samma låtar avigt och rätt om och om igen. Vissa i bandet var tröttare än andra och vi övervägde faktiskt att låta Slånbärssnår bli vår andra och sista skiva. Så var det.

Det var då vi kom överens om att bandnamnet "Kollektivet" kanske inte skulle finnas med i den lilla marknadsföring vi lämnade ifrån oss. Det är ju trots allt så att jag alltid kommer heta det jag heter men just bandet kanske förändras med tiden. Där har ni bakgrunden. Inget storhetsvansinne alltså. Rent praktiskt för framtiden.

Nu är det dock andra tider. "Det enda man behöver vara konsekvent med i livet är ändå att man alltid kan ändra sig."

Inspirationen och spelglädjen sprudlar som aldrig förr och vi förbereder oss just nu för ettpar sommarspelningar (endast Larmtorget i Kalmar 8 Augusti kl 21,00 är annonserad än så länge men det kommer mera).

Jag har skrivit några nya låtar som vi direkt hittade ett snyggt arrangemang på och det märks att vi nu vuxit ihop ordentligt som band. Vi vet vad vi vill och vi lyckas, om jag får säga det själv, skapa magi och gåshudsmoment i replokalen.

Nya titlar på låtar är: "Tills döden skiljer oss åt", "Tårar av eld", "Vänner & Knivar" samt "I sommarstid".

Musikaliskt tar vi ytteligare ett steg mot att skapa en riktigt stark närvaro där vi hoppas kunna beröra och berätta. "Tårar av eld" är till exempel en uppföljning på låten "20,22,17" från skivan Svart på vitt.

Det känns som att det kommer en tredje skiva inom ett år. Som traditionen säger. Och som det ser ut idag så kommer det garnaterat finnas med ett bandnamn på nästa konvolut. Om "Kollektivet" känns aktuellt som namn till nästa platta får framtiden utvisa, men nog sjutton behöver landets bästa musikanter en ordentlig tillhörighet.

Vad vi behöver nu är ERT stöd i med och motgång. Bara känna att ni finns där och vill ha oss.

Vi är tillbaka på alvar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart vi vill ha er! Kram mamma

Stranne sa...

Tack mamsen! =)