onsdag 12 januari 2011

Den sista inspelningshelgen

Ja, då finns allt inspelat!

Det började med en demo i höstas. Sedan har det följts av flertalet små träffar, mängder med telefonsamtal och reptimmar. Arrangemang har snurrat i skallen och inspiration samt musiker har sökts. Och så bra det gick! Allt har klickat och nu finns alltså hela skivan, om än i ett kaotiskt virr varr, på hårdisk.

Så här var sista inspelningshelgen med akustisk gitarr, leadsång och kör:
Den började med en fredagskväll då Lasse Stöckel spelade in sina sista grejer. Han har sett till att det där akustiska, lite skira soundet finns på några låtar som jag ville skulle vara med på skivan. Även grisfest a´la Spanien i en euforisk inkarnation med Lill Lindfors har vi sett till att skapa.

På lördagen dök Karin Olofsson upp i studion och det vankades sång. Vi valde att varva leadsång med kör och det var skönt att inte behöva lägga allt på en och samma dag. Karin gjorde ett fantastiskt jobb och stod ut med att vi körde med henne.



Ett hysteriskt moment var när "Tårar av Eld" skulle få körer i sticket. Låten har nämligen ett parti där det händer riktigt oväntade grejer och just där ville vi att också kören skulle sticka ut. Någonstans i bakhuvudet fanns Army of Lovers, och så fick det bli. Dessa körer framkallade okontrollerade skratt i kontrollrummet och snart var Karin okapabel att sjunga då även hon drabbats av anfallen som senare utmynnade i magkramper. Vi skrattade verkligen så vi grät allihopa. Det trista är väl att ni inte kommer uppleva det inspelade som komiskt på något vis utan snarare spookie eller stämningsfullt. Bra blev det! En ledtråd för hur det låter finner ni i låten Obsession av det tidigare nämna bandet. Fast mer av allt.

Mina damer och herrar. Nu väntar "bara" mixning innan skivan är färdig för tryck. I Juni kommer ni kunna införskaffa den men innan dess lovar jag att det dyker upp en och annan singel och även teasers.

Glöm inte läsa om min konspirationsteori i blogginlägget nedan. ;-)

Inga kommentarer: