onsdag 9 juni 2010

Hårda tag!

Aftonbladet skriver:

I Polen har en lag trätt i kraft som innebär obligatorisk kemisk kastrering för våldtäkt på minderåriga, och för incest.
Enligt lagen som antogs i höstas ska den som dömts för brotten genomgå "kemisk och psykologisk terapi" för att minska sexualdriften, efter avtjänat fängelsestraff. Lagen omfattar våldtäkt på barn under 15 år och sex med en nära familjemedlem.
Straffskalan höjs också något, fängelse kan nu utdömas i upp till 15 år.
Ett nytt straff tillkommer: den som döms för att ha försökt förföra en minderårig via internet kan dömas till upp till tre års fängelse.
Den skärpta lagstiftningen kom till sedan en 45-årig man gripits 2008 för att han hållit sin 21-åriga dotter som sexslav i sex år. Kvinnan födde två barn som 45-åringen antogs vara far till.

Artikeln finner du här.

När inget annat hjälper så är det nog ett alternativ som mycket annat, men hur sjutton gör man om det visar sig vara en felaktig dom?

Återfallsförbrytare samt de som ger sig på min dotter borde dock få genomgå genitalisk amputation.

1 kommentar:

Daniel sa...

Rättssäkerhet är ett problem som oftast förbises i frågor som gäller denna. Alla tycker illa om pedofiler, även pedofiler gör det! Men tvi den domstol som avkunnar felaktig dom och förstör en oskyldig människas liv!

Frågan är vad man säger om detta om 50 år, för inte så länge sedan kastrerade man "sinnessvaga" i detta land för att de skulle lugnas ner... Att de inte kunde föröka sig var liksom en bonus...